Home Algemene schilderwerken Buitenschilderwerken

Menu

Onze gegevens

G-decor wooninrichting bvba

 

Brusselbaan 329

1790 Affligem 

 

0495/ 38 16 02

 

 
Buitenschilderwerken

Gevels schilderen

Het schilderen van buitenmuren is geen eenvoudige zaak. Er moet immers heel wat aandacht worden besteed aan de voorbehandeling om tot een duurzaam en kwalitatief resultaat te komen. De voorbehandeling is dus een zeer cruciale stap wanneer de gevels een opknapbeurt moeten krijgen. Nalatigheid of een verkeerde productkeuze, kan rampzalige gevolgen hebben. Bovendien speelt de ligging van de muren ten opzichte van zonnestand een belangrijke rol. g-decor zal na een grondige analyse van de opdracht met plezier je huis een frisse en verzorgde uitstraling geven!

 

Voorbehandeling
De aard van de ondergrond zal een grote rol spelen in de behandeling van de muren. De volgende vragen moeten eerst gesteld worden, alvorens het werk kan aangevat worden: Zijn de muren droog genoeg? Is er spouwverluchting aanwezig? Hoe staat het met de hechting van eventuele oude verflagen?
Dit is een greep uit de variabele factoren waar rekening mee moet gehouden worden. De toestand van de gevel zal bepalen welke voorbereidende werken moeten uitgevoerd worden. g-decor zal je vertellen of het voegsel of pleisterwerk al dan niet moet hersteld worden, hoe de muren moeten worden gereinigd, of de gevel ontmost moet worden, enzovoort.

 

Schilderen

g-decor beschikt over het juiste materiaal zoals steigers, veilige ladders,... om zo in het kleinste hoekje van de woning tot een mooi resultaat te komen. 
De raam- en deurkozijnen worden eerst met tape afgeplakt  om zo de schilderwerken te kunnen starten.

 

Ramen en deuren schilderen

Voor alle ramen en deuren geldt hetzelfde principe: Een goede voorbereiding is ook hier van groot belang, of het nu om nieuwe ramen gaat, dan wel om oudere met verschillende oude verflagen. Bij oudere ramen en deuren zal g-decor nagaan hoe het gesteld is met de hechting van de verschillende verflagen. Na het grondige schuurwerk, ontvetten en eventueel afbijten van oude lagen kan er geschilderd worden.

 

Geschilderd hout

Wanneer de reeds geschilderde ramen en deuren opnieuw een likje verf nodig hebben, worden de slecht hechtende verflagen verwijderd totdat er een kaal houten oppervlak ontstaat. Dit kan door de verf te ‘decaperen’, weg te branden of te schuren. Daarna zal een grondlaag worden aangebracht, waarna het geheel nog eens gladgeschuurd moet worden. Ten slotte kunnen de deklagen aangebracht worden. g-decor weet precies hoeveel lagen er nodig zijn.

 

Ongeschilderd hout

Eerst moet het hout opgeschuurd en ontstoft worden. Vervolgens wordt een grondlaag aangebracht. Als de verf gedroogd is, moet het oppervlak zodanig geschuurd worden dat de dekverf kan aangebracht worden.

 

Metaal

Om metalen oppervlakten te schilderen zal g-decor eerst de roest verwijderen met schuurpapier of met een staalborstel. Vervolgens dient het te beschilderen oppervlak ontvet te worden, en moet het nogmaals worden behandeld met de juiste producten.